Krewetki
20 min

500g Muli w białym winie Norso
400g świeżo ugotowanego spaghetti al dente
2 Szalotki
200g masła 82%tł
1 pęczek natki pietruszki
6 ząbków czosnku
6 pomidorków cherry
100ml białego wytrawnego wina
1 mała papryczka chilli
50ml oleju rzepakowego
Sól i pieprz do smaku
W głębokim garnku zeszklić drobno pokrojoną szalotkę, czosnek, dodać posiekaną papryczkę chili i wymieszać.
Dodać mule z sosem, dolać białe wino, dusić pod przykryciem przez około 3 minuty.
Odcedzić do rondelka powstały sos, a mule przełożyć ponownie do garnka.
Do rondelka dodać zimne masło, natkę pietruszki i makaron, doprawić pieprzem i solą wymieszać i dodać ugotowane mule.
Całość delikatnie wymieszać i ułożyć dekoracyjnie na talerzu.
Smacznego!