
Składniki
750g krewetki NORSO obrane i oczyszczone, blanszowane, rozmrożone
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra vergine
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
1/4 czerwona cebula, drobno posiekana
1 łodyga selera, drobno pokrojona
2 łyżki stołowe świeżo posiekany koperek
Tostowany chleb lub sałata rzymska do podania
1/2 szklanki majonez
Sok i skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka musztarda dijon
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Na dużej blasze do pieczenia wyłóż krewetki i polej je olejem, dopraw solą i pieprzem.
Piecz, aż krewetki staną się lekko przypieczone, około 2-3 minut.
W dużej misce wymieszaj majonez, sok z cytryny i skórkę oraz musztardę dijon, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj upieczone krewetki, czerwoną cebulę, seler i koperek do miski i mieszaj, aż się połączą.
Podawaj na chlebie lub na sałacie.
Smacznego!